<strong>Habitatges assistits per a persones amb discapacitat: una llar adaptada a les teves necessitats</strong>

Habitatges assistits per a persones amb discapacitat: una llar adaptada a les teves necessitats


Els habitatges assistits per a persones amb discapacitat representen una innovadora solució residencial. En elles es combina autonomia i suport personalitzat per a les persones allotjades.


Els nostres 32 habitatges assistides per a persones amb discapacitat estan dissenyats per a atendre als qui, encara que poden requerir assistència en algunes àrees de la seva vida diària, continuen buscant mantenir la seva independència tant com sigui possible. Avui et parlarem de la importància d’aquests allotjaments, destacant com poden transformar la vida de les persones amb discapacitat. I com seria això? Doncs oferint un entorn segur, inclusiu i perfectament adaptat a cada necessitat quan visites Barcelona.


La necessitat dels habitatges assistits


Per a moltes persones amb discapacitat, trobar un habitatge o un allotjament adequat que s’adapti a les seves necessitats específiques pot ser un repte. Els apartaments tradicionals sovint no compten amb les adaptacions necessàries, des de rampes d’accés fins a banys accessibles, cosa que pot limitar significativament l’autonomia i la qualitat de vida. Aquí és on els habitatges assistits juguen un paper crucial, ja que estan dissenyats específicament per a eliminar aquestes barreres i proporcionar una llar accessible que promogui la independència i la seguretat.


Característiques dels habitatges assistits


Els habitatges assistits per a persones amb discapacitat de MICs Sant Jordi estan equipats amb una àmplia gamma de característiques i tecnologies adaptatives, destinades a facilitar la vida quotidiana de les persones allotjades. Aquestes poden incloure portes més amples, sòls antilliscants, sistemes d’alerta d’emergència, i cuines i banys adaptats. A més, com en el cas de MICs Sant Jordi, oferim serveis d’assistència personal, com ara ajuda amb les tasques domèstiques, administració de medicaments o assistència personal. Així, garantim que els residents reben el suport necessari mentre mantenen la seva independència.


Els habitatges assistits de MICs Sant Jordi


A MICs Sant Jordi oferim apartaments completament equipats i personalitzables, disponibles en configuracions d’una o dues habitacions, amb un o dos lavabos i opcionalment amb terrassa. El nostre complex també compta amb instal·lacions com a gimnàs, una piscina terapèutica, un espai multi ús i un restaurant amb terrassa a l’aire lliure. Hem implementat rigorosament les normatives d’accessibilitat seguint el Decret 135/1995 de la Generalitat de Catalunya i s’ha eliminat qualsevol obstacle arquitectònic per a garantir la mobilitat en tot l’edifici.


Les habitacions estan dotades de llits elèctrics i matalassos d’escuma d’alta densitat dissenyats per a prevenir les úlceres per pressió. Els banys estan pensats per a ser completament accessibles, amb dutxes a nivell de terra equipades amb barres de seguretat, seients abatibles, lavabos de fàcil accés lateral i baranes per a assistir en la mobilitat. L’altura dels seients de dutxa i els lavabos és de 47 cm, la qual cosa facilita el seu ús.


A MICs Sant Jordi, proporcionem una àmplia gamma d’ajudes tècniques per a adaptar els apartaments a les necessitats individuals dels nostres residents, com a dispositius per a transferències, trapezis, barres de llit, cadires per a bany i cadires de rodes manuals i elèctriques. Aquests serveis estan inclosos en el preu i asseguren un ambient còmode i accessible per a tots.


Beneficis dels habitatges assistits


Autonomia millorada:

En eliminar les barreres físiques i proporcionar suport personalitzat, els nostres habitatges assistits permeten a les persones amb discapacitat viure de manera més autònoma, prendre les seves pròpies decisions i gestionar la seva vida diària amb major facilitat.


Seguretat i benestar:

Els nostres apartaments estan dissenyats pensant en la seguretat, cosa que redueix el risc d’accidents i lesions. A més, l’accés a serveis d’assistència i cura personal contribueix al benestar general dels residents, que saben que poden obtenir ajuda sempre que la necessitin.


Inclusió social:

Allotjar-se en una comunitat d’habitatges assistits com MICs Sant Jordi també ofereix oportunitats per a la interacció social i la participació en activitats comunitàries. Això és vital per a la salut mental i emocional. Les interaccions amb altres persones ajuden a prevenir la solitud i l’aïllament, a més de promoure un sentit de pertinença i comunitat.


Flexibilitat i personalització:

Cada persona és única, i per això els nostres habitatges assistits ofereixen la flexibilitat per a adaptar-se a una àmplia gamma de necessitats i preferències individuals. Això significa que les persones que s’allotgen als nostres apartaments poden gaudir d’una llar que és accessible i també personalitzada per al seu confort i estil de vida.


A MICs Sant Jordi disposem d’habitatges assistits per a persones amb discapacitat. Aquests apartaments són molt més que simples llocs per a allotjar-se. Es tracta d’entorns dissenyats per a empoderar, incloure i millorar la qualitat de vida dels qui s’hi allotgen. En oferir una combinació d’accessibilitat, assistència personalitzada i oportunitats per a la interacció social, aquests habitatges assistits defensen un model residencial que atén de manera efectiva les necessitats de les persones amb discapacitat.


A mesura que la nostra societat avança cap a una major inclusió i accessibilitat, els habitatges assistits com els que tens a la teva disposició en MICs Sant Jordi destaquen com una oportunitat en l’espectre de solucions d’allotjament, perquè asseguren que tots tinguem l’oportunitat de viure de manera independent i digna.

Publicat al
Categoritzat com a General