La nostra nova piscina terapèutica és un oasi per a la rehabilitació i el benestar

La nostra nova piscina terapèutica és un oasi per a la rehabilitació i el benestar


La teràpia física en piscina es realitza en una piscina terapèutica i representa un avanç significatiu en el tractament i rehabilitació de les persones amb discapacitat. Aquest tipus de fisioteràpia, coneguda també com a hidroteràpia, utilitza les propietats úniques de l’aigua per a facilitar l’exercici físic, reduir el dolor i accelerar el procés de recuperació. A MICs Sant Jordi sabem de la importància de comptar amb una piscina terapèutica i, per això, estrenem aquests dies una nova piscina especialment pensada per a les persones que s’allotgen amb nosaltres. Vols conèixer-la? Te la presentem!


Beneficis de la teràpia física en piscina


La teràpia en piscines terapèutiques ofereix múltiples beneficis per a les persones amb discapacitat, perquè aprofita la flotabilitat, la resistència i la temperatura de l’aigua per a crear un entorn segur i eficaç de rehabilitació. Alguns dels beneficis més destacats inclouen:


Reducció del dolor:

L’aigua calenta de la nostra piscina terapèutica ajuda a relaxar els músculs i a disminuir l’espasme muscular. Això suposa un alleujament significatiu del dolor.


Millora de la mobilitat:

La flotabilitat redueix l’estrès en les articulacions, i permet realitzar moviments que serien difícils o impossibles fora de l’aigua.


Enfortiment muscular:

La resistència natural de l’aigua és una forma efectiva d’enfortir els músculs sense necessitat de peses i a més minimitza el risc de lesions.


Millora de la coordinació i l’equilibri:

L’entorn aquàtic desafia l’equilibri del cos de manera suau, cosa que ajuda a millorar la coordinació i l’estabilitat.


La piscina terapèutica en fisioteràpia

La piscina terapèutica s’ha convertit en un component essencial de molts programes de fisioteràpia, especialment d’aquells dirigits a pacients amb discapacitats. Els fisioterapeutes dissenyen programes d’exercicis específics que es duen a terme en l’aigua, personalitzats segons les necessitats individuals de cada persona. Aquests programes poden incloure des d’exercicis de baixa intensitat fins a sessions d’entrenament més rigoroses, depenent de la condició i els objectius que es busquen.


La piscina terapèutica de MICs Sant Jordi


En instal·lar una piscina terapèutica, a MICs Sant Jordi va pensar en com aquest recurs podia enriquir significativament la vida dels nostres residents, més enllà dels beneficis mèdics i de rehabilitació. Algunes de les qüestions que ens van convèncer a l’hora de posar-la en marxa van ser:


Els beneficis terapèutics que aporta als usuaris:

La millora de la mobilitat, l’alleujament del dolor i, per descomptat, de la coordinació i l’equilibri són potser els més evidents. Les cures físiques fan que els nostres residents puguin millorar el seu benestar i viure una vida més plena i feliç, aprofitant al màxim les instal·lacions que oferim.


La millora de la qualitat de vida a través del benestar:

El relax i la gestió de l’estrès resulten claus també per a abordar una millora de la qualitat de vida, gràcies a la piscina terapèutica. Per això diem que és un oasi de tranquil·litat i relaxació, perquè el simple fet de surar en aigua tèbia pot ser una experiència profundament relaxant, que ajuda a dissipar les tensions del dia a dia.


Així que ja veus que la nostra piscina terapèutica és molt més que un recurs de rehabilitació. Per a les persones que formem part de MICs Sant Jordi, és un component vital del nostre compromís amb el benestar integral dels nostres residents i un espai per a la connexió social, la relaxació i el gaudi personal. Vine a gaudir-la!

Publicat al
Categoritzat com a General